Træning og aktivitet giver energi og glæde

Riis Friplejehjem har sin egen fysioterapeut ansat - Lis Kærgaard - som i samarbejde med aktivitetsafdelingen sørger for et bredt udvalg af aktiviteter og træningsmuligheder. Riis Friplejehjem råder både over et udendørs træningsanlæg og et træningslokale i kælderen. Der er desuden et ugentligt tilbud om siddegymnastik i dagligstuen.

Herudover foregår der mange andre former for aktiviteter - diverse spil, hygge i Hedebyhytten, højtlæsning, filmforevisning, kage- og vaffelbagning. Og ikke mindst mange udflugter og ture ud af huset.

Desuden er der altid muligheden for at gå en tur rundt om plejehjemmet ad gangstien - forbi træningsbanen, Hedebyhytten, fårene i æblehaven, forbi drivhuset og køkkenhaven. Der er gode muligheder for at tage en pause undervejs  og måske en smagsprøve i drivhuset.

Beboerne på Riis Friplejehjem træner ikke for at blive yngre, men for at blive ældre! Nogle træner for at vedlige holde det de kan, og andre for at blive bedre.

Fysioterapeut Lis Kærgaard

Udendørs træningsbane

Den udendørs træningsbane blev etableret i 2014 med støtte fra A.P. Møller fonden. Træningsbanen indbyder til at man skal være flere sammen og have det sjovt samtidig med at man træner. Det er et stort  plus, at beboerne kommer udenfor når de træner. Træning udenfor giver stor frihedsfølelse og der kommer et element af leg og sjov ind over træningen.

Fitnessrum

I vinterhalvåret og når vejret er for dårlig til udendørs træning, er der mulighed for at træne i fitnessrummet. Fysioterapeut Lis Kærgaard sørger for den vedligeholdende træning, som en del beboere er visiteret til. Der er mulighed for at flere beboere kan træne sammen og få en hyggestund ud af træningen.

Fysioterapeut Lis Kærgaard

Riis Friplejehjem har egen fysioterapeut ansat - Lis Kærgaard - som i samarbejde med aktivitetsafdelingen står for udbudet af træning og aktiviteter på hjemmet. "Træning af beboerne handler rigigt meget om at motivere dem til træning og forsøge at gøre det sjovt og ikke til en sur pligt" - siger Lis Kærgaard. Flere og flere beboere bliver også mere bevidste om vigtigheden af at træne. Og på Riis Friplejehjem er der rigtig gode rammer og muligheder for at træne.